2810379431, 2810 379472 gpa@hmu.gr
Επιλογή Σελίδας

Αφορά μόνο φοιτητές οι οποίοι μέχρι 31/10 θα έχουν υλοποιήσει τουλάχιστον 4 από τους 6 μήνες πρακτικής άσκησης

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ενημερώνει τους φοιτητές των Τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ που παρακολουθούν το Πρόγραμμα Σπουδών του πρώην ΤΕΙ Κρήτης ότι από το έργο «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΤΕΙ Κρήτης» – ΕΣΠΑ 2014-2020 το οποίο λήγει 31/12/2022, υπάρχει δυνατότητα επιδότησης της πρακτικής άσκησης φοιτητών οι οποίοι μέχρι 31/10 θα έχουν υλοποιήσει τουλάχιστον 4 από τους 6 μήνες πρακτικής άσκησης, προκειμένου να ολοκληρώσουν το εξάμηνο κατά τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2022 μέσω ΕΣΠΑ.

Οι φοιτητές που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιθυμούν να υλοποιήσουν το υπόλοιπο της πρακτικής τους σε θέσεις ΕΣΠΑ, καλούνται να καταθέσουν στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (1ος όροφος κτιρίου Τμήματος Γεωπονίας, ή ηλεκτρονικά στο gpa@hmu.gr) το αργότερο έως Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 τα εξής:

  1. Αίτηση Φοιτητή (κατεβάστε το έντυπο από εδώ)
  2. Βεβαίωση από το φορέα απασχόλησης για συνέχιση με ΕΣΠΑ (μόνο για τους φοιτητές που βρίσκονται σε πρακτική) (κατεβάστε το έντυπο από εδώ) ή
  3. Βεβαίωση Αποδοχής από φορέα (για φοιτητές που έχουν διακόψει την πρακτική και θα συνεχίσουν σε νέο φορέα) (κατεβάστε το έντυπο από εδώ)
  4. Βεβαίωση τοποθέτησης ή/και σύμβαση
  5. Έντυπο πρόσληψης ή/και διακοπής από ΕΡΓΑΝΗ (είσοδος φοιτητή στην πλατφόρμα myErgani https://myergani.gov.gr/ στην ενότητα ΔΗΛΩΣΕΙΣ, κατηγορία ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  6. Βεβαίωση ασφάλισης (είσοδος του φοιτητή στον ΑΤΟΜΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΦΚΑ https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/misthotoi/atomikos-logariasmos-asphalises )
  7. Τα δικαιολογητικά με τα ατομικά στοιχεία του φοιτητή (Ταυτότητα, ΑΦΜ, Βεβαίωση απογραφής ΕΦΚΑ, Λογαριασμός Τραπέζης).

Διαθέσιμος αριθμός θέσεων ΕΣΠΑ: Δύο θέσεις ανά Τμήμα, σύνολο 26 θέσεις. Κενές θέσεις σε ένα Τμήμα θα καλυφθούν αναλογικά από φοιτητές άλλων Τμημάτων.

Σε περίπτωση που ο αριθμός αιτήσεων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων ανά Τμήμα, η επιλογή και τοποθέτηση των φοιτητών σε επιδοτούμενες θέσεις πρακτικής άσκησης θα γίνει από το Τμήμα του με τα κριτήρια επιλογής που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι δυνητικά δικαιούχοι έχουν δικαίωμα ένστασης επί των αποτελεσμάτων εντός 5 ημερολογιακών ημερών η οποία κατατίθεται στη Γραμματεία του Τμήματός τους. Η Συνέλευση του Τμήματος εξετάζει το αίτημα και αποφασίζει για την ένταξη του φοιτητή σε επιδοτούμενη θέση ΕΣΠΑ.

Οι φοιτητές που θα ενταχθούν στο έργο ΕΣΠΑ θα αποζημιωθούν, ανάλογα με τη θέση τοποθέτησης, ως εξής:

  • Στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με το ποσό των 637,00 € μηνιαίως (280,00 € από το έργο ΕΣΠΑ και 357,00 € από τον φορέα απασχόλησης μηνιαίως).
  • Στις θέσεις του Δημόσιου και των ΟΤΑ με το  ποσό των 276,08 € μηνιαίως (100,00 € από το έργο ΕΣΠΑ και 176,08 € από τον φορέα απασχόλησης) ή
  • Σε θέσεις του Δημόσιου με το ποσό των 280,00 € μηνιαίως αποκλειστικά από το έργο ΕΣΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης.

Οδηγίες για τους Φοιτητές

Οδηγίες για την Πρακτική Άσκηση μέσω του έργου ΕΣΠΑ 2014-2020, διατίθενται στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης: https://praktiki.hmu.gr 

Διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης: Μπορείτε να αναζητήσετε θέσεις πρακτικής άσκησης:

Στην ιστοσελίδα του  Γραφείου Πρακτικής Άσκησης

Στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ «ΑΤΛΑΣ»

Οδηγίες για τους Φορείς Υποδοχής Φοιτητών

 Οι Φορείς Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης που επιθυμούν να απασχολήσουν φοιτητές για πρακτική άσκηση μέσω ΕΣΠΑ, οφείλουν υποχρεωτικά:

Α) να εγγραφούν και να πιστοποιηθούν στο Πληροφοριακό σύστημα ΑΤΛΑΣ του Υ.ΠΑΙ.Θ. http://atlas.grnet.gr/ . Απαραίτητη ενέργεια για όλους τους Φορείς Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης είναι η δημιουργία κωδικού θέσης Πρακτικής Άσκησης και η δημοσίευσή της στο Πληροφοριακό Σύστημα ΑΤΛΑΣ. Ο κωδικός θέσης συμπληρώνεται στο έντυπο Βεβαίωση Αποδοχής και Απασχόλησης για τον κάθε φοιτητή/τρια που επιθυμούν να απασχολήσουν (οδηγίες εδώ).

Β) Να υποβάλλουν το έντυπο Ε3.5 στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ σύμφωνα με τα ΦΕΚ 3520/Β΄/19.9.2019 και 2639/Β΄/28.06.2019 (οδηγίες εδώ).

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου: Τηλέφωνα: 2810 379431, 2810 379472, Email: gpa@hmu.gr Web Address: https://praktiki.hmu.gr/

Μετάβαση στο περιεχόμενο