2810379431, 2810 379472 gpa@hmu.gr
Επιλογή Σελίδας

Αξιότιμοι/ες  κύριοι/ες,                                                                                              

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης κατά το εαρινό εξάμηνο 2022-2023, για την έναρξη της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα κατά το τρέχον εξάμηνο θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση τόσο φοιτητές του πρώην ΤΕΙ όσο και φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ ως εξής:

Α) Φοιτητές των Τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Κρήτης

Η πρακτική άσκηση για τους φοιτητές αυτούς συνεχίζει όπως την γνωρίζετε, αμειβόμενη εξάμηνη πρακτική πλήρους απασχόλησης (40 ώρες εβδομαδιαίως). Τοποθετήσεις φοιτητών του πρώην ΤΕΙ Κρήτης σε θέσεις πρακτικής θα γίνουν με ημερομηνία έναρξης 1η Μαρτίου, 1η Απριλίου και 1η Μαΐου, με ολοκλήρωση πρακτικής το αργότερο έως 31/10/2023. Η αποζημίωση των πρακτικά ασκούμενων στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται σε 637,00 € μηνιαίως (280,00 € από το έργο ΕΣΠΑ και 357,00 € από τον εργοδότη μηνιαίως). Αναλυτικές οδηγίες για την πρόσληψη, ασφάλιση και αποζημίωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Β) Φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ

H πρακτική άσκηση και για τους φοιτητές αυτούς είναι αμειβόμενη, πλήρους απασχόλησης (40 ώρες εβδομαδιαίως), ενώ η διάρκεια αναφέρεται στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών κάθε Τμήματος. Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι φοιτητές των Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου μπορούν να υλοποιήσουν πρακτική άσκηση μόνο με επιδότηση από το έργο ΕΣΠΑ, ενώ δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση των φορέων. Οι φοιτητές που θα ενταχθούν στο έργο «Πρακτική Άσκηση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 /MIS 5183491» ΕΣΠΑ 2014-2020 για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα θα αποζημιωθούν με το ποσό των 280,00 € μηνιαίως συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης, ο ΕΛΚΕ ΕΛΜΕΠΑ αναλαμβάνει πλήρως την αποζημίωση και ασφάλιση των φοιτητών. Τοποθετήσεις φοιτητών του Πανεπιστημίου σε επιδοτούμενες θέσεις ΕΣΠΑ θα γίνουν την 1η Απριλίου καθώς και τους επόμενους μήνες του εξαμήνου με ημερομηνία ολοκλήρωσης πρακτικής το αργότερο έως 31/10/2023.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρεται η διάρκεια πρακτικής άσκησης ανά Τμήμα, σημειώνεται ότι το διάστημα άσκησης θα πρέπει να είναι συνεχές:

Πανεπιστημιακά ΤμήματαΔιάρκεια Πρακτικής Άσκησης (μήνες)
Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας4
Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας3
Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού3
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών3
Ηλεκτρονικών Μηχανικών3
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής3
Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής3
Μηχανολόγων Μηχανικών3
Γεωπονίας4

Κατεβάστε τις οδηγίες για τους φορείς απασχόλησης φοιτητών ΕΛΜΕΠΑ.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν φοιτητές του π. ΤΕΙ ή /και των Πανεπιστημιακών Τμημάτων μπορούν να το δηλώσουν με δύο διαφορετικούς τρόπους:

  • Με δημοσίευση θέσης στο  Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΑΤΛΑΣ,
  • Με αποστολή αγγελίας στο gpa@hmu.gr για δημοσίευσή της στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου https://praktiki.hmu.gr/ .

*Απαραίτητη ενέργεια για όλους τους Φορείς Υποδοχής Φοιτητών Πρακτικής Άσκησης είναι η δημιουργία κωδικού θέσης Πρακτικής Άσκησης και η δημοσίευσή της στο Πληροφοριακό Σύστημα ΑΤΛΑΣ.

Επικοινωνία:

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης                                                                                                          

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Εσταυρωμένος, 71410 Ηράκλειο Κρήτης

Email: gpa@hmu.gr  Web Address: https://praktiki.hmu.gr

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:

Σταυροπούλου Ανδριάνα
Τ: 2810 379472
Email: astavropoulou@hmu.gr
Ρομπογιαννάκης Δημήτριος
Τ: 2810 379431
Email: dimrom@hmu.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο