2810379431, 2810 379472 gpa@hmu.gr
Επιλογή Σελίδας

Τοποθέτηση Φοιτητών σε Θέσεις Πρακτικής Άσκησης

Γενικά η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σε τρεις χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια του έτους, την Άνοιξη, το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο, μετά τις αντίστοιχες εξεταστικές περιόδους. Τα Τμήματα, ανάλογα με την φυσιογνωμία τους και τις επιμέρους ιδιαιτερότητες, έχουν τη δυνατότητα διαφοροποίησης των ημερομηνιών έναρξης των περιόδων πρακτικής άσκησης.

Αιτήσεις των φοιτητών για τοποθέτηση σε θέση πρακτικής άσκησης υποβάλλονται τον προηγούμενο από την έναρξη μήνα στη Γραμματεία του Τμήματος.

Ο φοιτητής που εκπληρώνει τις προϋποθέσεις για την έναρξη πρακτικής άσκησης, υποβάλλει στη Γραμματεία του Τμήματος έντυπη ή ηλεκτρονική αίτηση-δήλωση, με την οποία δηλώνει έναν έως τρεις φορείς που έχει επιλέξει. Στους φοιτητές δίνεται η δυνατότητα να προτείνουν οι ίδιοι επιχειρήσεις στις οποίες επιθυμούν να απασχοληθούν, η καταλληλότητα των οποίων αξιολογείται από την Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος.

Η Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος τοποθετεί τους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις σε θέσεις πρακτικής και ορίζει για κάθε φοιτητή τον επόπτη εκπαιδευτικό και τον επιβλέποντα από τον φορέα απασχόλησης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο